ایستگاه پزشکی

نگاهی بر دنیای سلامت، زیبایی و پزشکی - دانستنی هایی که به حفظ سلامت جسم و روح کمک می کند

ایستگاه پزشکی

نگاهی بر دنیای سلامت، زیبایی و پزشکی - دانستنی هایی که به حفظ سلامت جسم و روح کمک می کند

4 روش جراحی شقاق و مراقبت بعد عمل فیشر

4 روش جراحی شقاق و مراقبت بعد عمل فیشر

بیماری شقاق یا همان فیشر، یک بیماری بسیار دردناک ناحیه مقعد است و درمان این بیماری بسته به شدت زخم و علت پدید آورنده آن متفاوت است. اگر زخم شقاق در مراحل ابتدایی و در حالت حاد باشد، ممکن است با دارو یا درمان‌های خانگی بهبودی حاصل شود، اما اگر به حالت مزمن در آمده تنها راهکار قطعی درمان آن، عمل جراحی شقاق است که البته می‌توان از طریق جراحی سرپایی با لیزر، مشکلات مربوط به عمل سنتی را نیز از بین برد.

همچنین چندین روش دیگر برای عمل شقاق وجود دارد که بعد از بررسی وضعیت بیماری، پزشک یکی از آنها را به شما پیشنهاد می‌دهد. این روش‌ها شامل جراحی با لیزر، فیشرکتومی، اسفنکتروتومی و در برخی موارد فلپ پیشرفته می‌باشد که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم:

درباره بیماری

شقاق موجب بروز زخمی عمیق در دیواره مقعدی می‌گردد و این زخم با گذر زمان عمیق تر شده و تا عضله اسفنکتر مقعدی نیز امتداد می‌یابد. ناحیه مقعد در اثر این زخم ملتهب و متورم می شود و درد بسیار زیادی را به خصوص به هنگام دفع به بیمار تحمیل می‌کند، به گونه ای که بیمار در اغلب موارد اجازه معاینه به پزشک را نیز نمی‌دهد.

عمل شقاق با لیزر

درمان شقاق مقعدی

درمان شقاق با لیزر یک روش سرپایی و بدون بیهوشی است که تا کنون نتایج رضایت بخشی داشته و درصد بالایی از بیماران مبتلا به این نوع عارضه‌ها، لیزر را برای درمان انتخاب می‌کنند.

عمل لیزر در مقایسه با جراحی شقاق روش آسان‌تری می‌باشد که علاوه بر صرفه جویی در وقت و هزینه، بیمار درد و خونریزی را هم احساس نمی‌کند. از روش لیزر هم برای درمان شقاق مزمن و هم حاد استفاده می‌شود و احتمال بازگشت دوباره بیماری در آن بسیار کمتر است.

اسفنکتروتومی

عمل شقاق به روش اسفنکتروتومی یکی از روش های موثر در درمان شقاق است که همراه با خطرات و عوارضی برای بیمار می باشد. در این روش با ایجاد شکاف عمیقی روی عضلات اسفنکتر اطراف مقعد، باعث کاهش فشار و برطرف شدن انقباض این عضلات شده و به بهبود این بیماری کمک می کند. اسفنکتروتومی در دو نوع باز و بسته انجام می‌شود و بیمار کاهش درد قابل توجهی را بعد از این جراحی تجربه می کند.

فیشرکتومی

فیشرکتومی

پوست اطراف مقعد که در نتیجه ایجاد زخم فیشر آسیب دیده است، در این روش با ایجاد برشی حذف شده و سپس ترمیم خواهد شد. برای افزایش اثربخشی فیشرکتومی، همراه با برش عضله اسفنکتر تزریق بوتاکس هم انجام می شود.


روش‌های جراحی شقاق

دکتر خوب برای درمان کیست مویی در تهران

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال نوعی حفره و سوراخ است که معمولا در زیر پوست بالای مقعد یا انتهای ستون فقرات ایجاد می شود. وقتی مو به سمت داخل پوست و در خلاف جهت رشد می کند، باعث ایجاد آبسه و عفونت می‌شود.

این حفره از چرک و مو و مواد زائد تشکیل شده و معمولا دردناک و ملتهب است و برای درمان آن حتما باید به دکتر کیست مویی مراجعه کنید.

بیماری کیست مویی یک عارضه عفونی است که در گروه عارضه های مقعد و نشیمنگاه قرار می گیرد و اگر به موقع برای درمان اقدام نکنید، عفونت آن پیشرفت می‌کند.

علائم این بیماری شامل لمس یک برآمدگی دردناک و ملتهب همراه با ترشحات چرکی و گاهی همراه با خون است. این عارضه گاهی یک یا چند سوراخ در سطح پوست ایجاد می‌کند که ترشحات چرکی از آن خارج می‌شوند.

علت ایجاد این عارضه هنوز به طور دقیق مشخص نیست اما برخی از دلایل احتمالی کیست مویی شامل:

  • ژنتیک
  • چاقی
  • پوشیدن لباس های تنگ و ایجاد اصطکاک
  • اصلاح نکردن موهای زائد و غیره

معمولا بیماران با شکایت از ترشحات و درد زیاد در این ناحیه به ما مراجعه می کنند.

برای کیست مویی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بسیاری از مبتلایان به این عارضه نمی دانند که در زمان بروز علائم کیست مویی به چه دکتری مراجعه کنند. در اینجا پاسخ این سوال را خواهیم داد:

چون تنها راه درمان کیست مویی جراحی و لیزر برای تخلیه عفونت و مواد زائد تشکیل شده در زیر پوست است، مراجعه به پزشک جراح عمومی یا متخصص جراح بهترین گزینه است.

البته پزشکی که به عنوان دکتر متخصص کیست مویی انتخاب می کنید، باید تجربه کافی در زمینه لیزر و جراحی کیست مویی را داشته باشد. می توانید سوابق درمان های موفق و نظرات سایر بیمارانی که توسط این دکتر متخصص تحت درمان قرار گرفته اند را بررسی کنید.

دکتر کیست مویی در تهران

اگر از جراحی می ترسید و به دنبال دکتر کیست مویی در تهران هستید، درمان کلینیک یکی از بهترین مراکزی است که می توانید انتخاب کنید. درمان کلینیک مرکز تخصصی لیزر کیست مویی و سایر عارضه های نشیمنگاهی است و بیش از ده سال است که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کند.

دکتر علیرضا زارعی به عنوان یکی از بهترین پزشکان جراحی با لیزر کیست مویی و سایر بیماری های مقعد و نشیمنگاه شناخته می‌شود که تاکنون بیش از هزاران درمان موفق را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.

همچنین ما در این با استفاده از دستگاه های بروز لیزر و با بکارگیری کادری مجرب و حرفه ای، روزانه به ده‌ها بیمار بهترین خدمات را ارائه می‌دهیم.

عمل لیزر کیست مویی در این کلینیک بدون درد و خونریزی و در کمتر از نیم ساعت انجام می‌شود. بیماران بلافاصله بعد از جراحی مرخص می شوند و نیازی به بستری شدن نیست.

بنابراین خبری از ایجاد برش های جراحی و درد و خونریزی و دوران نقاهت طولانی نیست و حتی بیمارانی که از شهرستان مراجعه می کنند، می‌توانند بعد از عمل و در همان روز به شهر خود برگردند.


دکتر خوب برای درمان کیست مویی در تهران

بیماری بواسیر چیست، علائم و دلایل هموروئید

بواسیر یا هموروئید چیست؟ یک بیماری است که در ناحیه مقعد و نشیمنگاه ایجاد می‌شود. بواسیر به انگلیسی (hemorrhoids) هم شناخته می‌شود.

جالب است بدانیم که بواسیر یا هموروئید بالشتک های عروقی طبیعی موجود در کانال مقعد می‌باشد که نقش بسزایی را در عمل دفع ایفا می‌کنند. به عبارت ساده تر این بیماری یک نوع واریس وریدی محسوب می‌شود که در ناحیه رکتوم (راست روده) ایجاد می‌شود. Reference

بدیهی است زمانی که رگ های این ناحیه متورم یا ملتهب شود، از حالت طبیعی خود خارج خواهد شد و در قالب یک بیماری بروز می‌کند. البته بر اساس اظهار نظر بسیاری از پزشکان ایجاد فشار در بروز این بیماری نقش بسزایی را ایفا می کند، بدین معنا که در هنگام عمل دفع سیاهرگ های ناحیه مقعد پرخون شده و در نهایت متورم می شود که در صورت تکرار فشار و یا یبوست سطح ناحیه مقعد زخم شده و باعث خونریزی می‌شود. همچنین این احتمال وجود دارد که فرد سالیان متمادی مبتلا به بیماری بواسیر یا هموروئید باشد اما تنها با ایجاد خونریزی پی به بیماری خود ببرد.

بررسی آمار ابتلا به بیماری بواسیر یا هموروئید

گفتنی است بیش از نیمی از مردم دنیا در طول زندگی خود حداقل یک بار این بیماری را تجربه می‌نمایند، این در حالی است که طبق آمار موجود میزان شیوع آن در دو جنس (زن و مرد) مساوی ذکر شده است و در بیشتر موارد سن ابتلا به این بیماری بالای ۴۵ سال گزارش شده است.

اما این احتمال نیز وجود دارد که بواسیر حاد در هر سنی مشاهده شود و میزان شیوع آن در میان جوانان و افراد میان سال بیشتر از سالمندان و همچنین در بین سفیدپوستان و افرادی که متعلق به اقشار مرفه جامعه هستند بیشتر از رنگ پوستان و اقشار دیگر جامعه می‌باشد.

علت بواسیر چیست؟

متاسفانه تا به امروز هنوز علت اصلی ایجاد این بیماری شناخته نشده است، اما به طور کلی می‌توان عوامل متعددی را در بروز بیماری مورد بحث دخیل دانست که در ذیل به آن اشاره می‌کنیم:

  • ابتلا به یبوست مزمن
  • ابتلا به اسهال طولانی مدت
  • پیروی از رژیم غذایی کم فیبر
  • استفاده ناکافی از مایعات
  • افزایش فشار داخلی شکم
  • افزایش وزن
  • نشستن و یا ایستادن به مدت طولانی
  • انجام ورزش های سنگین
  • بلند کردن اجسام سنگین
  • وراثت
  • بارداری
  • سرفه های مزمن
  • مصرف مشروبات الکی
  • افراط در انجام عمل جنسی( نزدیکی مقعدی)
  • کم شدن توان عضله اسفنکتر در سنین بالا
  • انجام جراحی‌ راست‌ روده‌ یا پارگی‌ مجرای‌ تناسلی‌ به‌ هنگام‌ زایمان‌ و دوختن‌ آن‌
  • بیماری‌ کبدی
  • سرطان‌ روده‌ بزرگ‌
  • بالا بودن‌ فشار خون‌ در سیستم‌ سیاهرگی‌ دستگاه‌ گوارش‌

علائم بواسیر یا هموروئید

شایان ذکر است نشانه‌های بواسیر زیاد است و توصیه می‌شود فرد تنها در صورت بروز یکی از نشانه های مذکور به پزشک متخصص مراجعه نماید، چرا که عدم توجه به علائم بواسیر و درمان نکردن آن می‌تواند منجر به پیشرفت و حاد شدن شرایط بیمار و شود.

  • ایجاد خونریزی: به طور کلی شایع ترین نشانه بیماری بواسیر یا هموروئید بروز خونریزی روشن است که در مراحل ابتدایی و یا خفیف به صورت قطره قطره اما با پیشرفت این بیماری شدت خونریزی نیز بیشتر خواهد شد به نوعی که در برخی از موارد این احتمال وجود دارد که فرد مبتلا دچار کم خونی شود.
  • ایجاد زائده گوشتی: بیرون زدگی و یا پرولایس نیز یکی دیگر از نشانه های این بیماری محسوب می شود که البته بیشتر به علت پیشرفت بیماری ظاهر می شود.
  • احساس درد: این نشانه تنها در صورت پیشرفت زیادی بیماری بروز خواهد کرد.
  • احساس خارش: این نشانه به ندرت ایجاد می شود.
  • ایجاد ترشح مخاطی (بلغمی) پس از اجابت مزاج
  • دفع ناقص مدفوع: فرد حتی پس از انجام عمل دفع احساس می کند تخیله کامل انجام نشده است.

آنچه مسلم است نشانه های بواسیر یا هموروئید به طور معمول با توجه به موقعیت قرار گیری این بیماری متفاوت می باشد، از این رو می توان این بیماری را به سه دسته تقسیم بندی کرد:

  1. بواسیر داخلی
  2. بواسیر خارجی
  3. بواسیر ترومبوزه

بواسیر یا هموروئید داخلی

همان گونه که می دانیم هموروئید بخشی از ساختمان طبیعی راست روده وابتدای کانال مقعد و در بالای خط دندانه ای و یا اپی تلیوم ستونی (ازحدود ۶-۳ سانتیمتری داخل مقعد) است که به صورت بالشتک های عروقی کوچک یا همان توده های زیر مخاطی ضخیمی می‌باشد که به علت ایجاد فشار موقع اجابت مزاج، این احتمال وجود دارد که جابه جا شوند.

وظیفه اصلی این بالشتک ها کمک در کنترل باد و مایع مدفوعی وهمچنین جهت تسهیل دفع ومراقبت ازمجرای مقعد در هنگام خروج مدفوع می باشد.
دراین حالت بالشتک بواسیری از درون روده متورم می شود، اما فرد مبتلا قادر به دیدن و یا لمس کردن این بالشتک ها نیست.

همچنین بر اساس نظر سنجی به عمل آمده از بیماران، بیشتر افراد در این نوع از هموروئید احساس درد و یا ناراحتی ندارند، اما به علت ایجاد فشار در هنگام اجابت مزاج خراشیدگی روی توده هموروئیدی به وجود می‌آید که این امر منجر به خونریزی می شود و تکرار آن در مرور زمان باعث خروج بالشتک ها به سمت خارج از مقعد می شود.

به گونه ای که فرد مبتلا به بواسیر یا هموروئید خارجی خواهد شد و بایستی خیلی سریع نسبت به درمان بواسیر داخلی اقدام نماید.

بواسیر یا هموروئید خارجی

این هموروئید زیر خط دندانه ای و در قسمت فوقانی تر با انودرم قرار دارد و در اکثر موارد بسیار دردناک است. هموروئید خارجی در زیر پوست کناره مقعد ایجاد می شود و این بالشتک های بواسیری نسبت به ایجاد درد وخونریزی ح ساس تر می باشند و همچنین در بیشتر موارد فرد احساس خارش شدیدی در ناحیه مقعد دارد، به نحوی که توده با اولین خارش دچار خونریزی می شود.

جالب است بدانیم در بعضی از موارد این احتمال وجود دارد که بواسیر یا هموروئید مانند کیسه‌ای پراز خون مشاهده شود که البته این بالشتک های پر خون بسیار دردناک ومتورم می شوند و از سوی دیگر نیز مستعد پاره شدن و یا خونریزی هستند و باید خیلی سریع نسبت به درمان بواسیر خارجی اقدام کرد.
افزایش فشار داخل شکم و لگن که به عللی همچون زور زدن طولانی ، وجود مدفوع سفت و حاملگی یا آسیت می تواند ایجاد شود، موجب پرشدن و اتساع تدریجی این شبکه های وریدی شده و نهایتاً بجای نسوج طبیعی هموروئیدال، پکه های واریسی دیده میشوند. این پکه های هموروئیدی هنگام عبور مدفوع سفت, می توانند آسیب دیده و خونریزی کنند و یا همراه با مخاط روی آن, هنگام اجابت مزاج از آنوس خارج شوند.

بواسیر یا هموروئید ترومبوزه

هموروئید های ترومبوزه به صورت برآمدگی کبود رنگ در لبه های کناری مقعد ظاهر می شوند و اندازه آن مانند یک لوبیا است. علل اصلی بروز این نوع از بواسیر ایجاد فشار بیش از حد در هنگام دفع مدفوع ، نشستن و ایستادن طولانی مدت و یا انجام ورزش های سنگین و بلند کردن اجسام سنگین می باشد(مانند راننده ها و ورزشکاران)

به طور کلی این نوع از بواسیر بسیار دردناک است و می تواند ظرف حداکثر چند ساعت به وجود آید به گونه ای که بیمار طی ۴۸ یا ۷۲ ساعت احساس درد شدید و ناراحت کننده ای را تجربه می کند اما به مرور زمان از شدت درد کاهش می یابد که در این صورت توصیه می شود فرد به صورت اورژانسی به پزشک مراجعه نماید.

بواسیر چیست؟

علائم کیست مویی چیست؟ دلایل، محل ایجاد + تشخیص سریع

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک بیماری شایع پوستی است که شامل عفونت مزمن پوست می‌باشد. پیلونیدال از ریشه لاتین pilonidal sinus به معنی مو و آشیانه گرفته شده است، از این رو می‌توان این بیماری را شامل حفره یا حفراتی در زیر پوست دانست که بنا به اعتقاد بسیاری از متخصصان آشیانه مو می‌باشد.

اما این در حالی است که اصطلاح آشیانه مو برای این بیماری شاید در تمام موارد صحیح نباشد، چرا که در برخی از موارد در کیست تنها عفونت وجود دارد و ترشحات عفونی در لایه‌های زیرین پوست به صورت آبسه ظاهر می‌شوند. عفونت سینوس مویی پیش رونده است و به همین دلیل باید به موقع برای درمان کیست مویی اقدام کنید.

با توجه به اینکه بسیاری از مردم اطلاعاتی درباره این عارضه ندارند، در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی علائم، دلایل و روش های تشخیص کیست مویی بپردازیم:

کیست مویی چیست؟

سینوس پیلونیدال (PNS) یک سوراخ یا تونل کوچک در پوست است که ممکن است با مایع یا چرک پر شود و باعث تشکیل کیست یا آبسه شود. این عارضه معمولا در شکاف بالای باسن رخ می‌دهد و حاوی مو، کثیفی و مواد زائد است. کیست پیلونیدال وقتی عفونی شود، علاوه بر ایجاد درد زیاد، چرک و خون ترشح می‌کند و بوی بدی دارد.

به عبارت ساده‌تر کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک کیسه کوچک پوستی حاوی مو می‌باشد. گفتنی است این بیماری در جنگ جهانی دوم به نام بیماری رانندگان جیپ معروف بود، چرا که این دسته از رانندگان به مدت طولانی در جاده‌های ناهموار مشغول به رانندگی بودند.

باید اذعان داشت که به کار بردن لغت کیست می‌تواند باعث بروز اشکال در تشخیص و یا انتخاب نحوه درمان کیست مویی شود، چرا که برخی از آسیب شناسان و جراحان بعد از انجام آزمایشات متعدد توانسته اند در موارد نادری دیوارهایی را در داخل آبسه پیدا کنند که حاوی لایه های خارجی پوست می‌باشد.

لذا باید متذکر شد که بیماری پیلونیدال در بیشتر اوقات به شکل یک آبسه حاد یا سینوس تخلیه شونده در ناحیه ساکرو کوسیکس بروز پیدا می‌کند. در این موارد یک کیست زمینه ای به همراه نسج گرانولاسیون, فیبروز و معمولا توده های مو وجود دارد.

بیماری کیست مویی یا پیلونیدال در مردان و زنان

بدیهی است بیماری مورد بحث از گذشته تا به امروز در میان مردان بسیار شایع تر می‌باشد، که البته شاید بتوان علت این امر را مراجعه کم خانم‌ها به پزشک به علت خجالت و یا در مقابل پر مو بودن آقایان جستجو کرد.

بنابراین می‌توان این ادعا را داشت که میزان ابتلا زنان و مردان به بیماری کیست مویی یا پیلونیدال به طور تقریبی یکسان می باشد. همچنین باید متذکر شد که امکان ابتلا به این بیماری در افراد سیاه پوست تقریبا صفر است.

سن ابتلا به سینوس پیلونیدال

بر اساس تحقیقات به عمل آمده می توان به این مهم دست یافت که به طور معمول سن ابتلا به این بیماری بیشتر بین رده های سنی ۱۸ تا ۴۰ سال است اما امکان ابتلای افراد ۱۶ تا ۲۶ سال بسیار بیشتر می‌باشد.

به گونه ای که از هر ۱۰۰ هزار نفر در این رده سنی ۲۶ نفر به این بیماری دچار می شوند. از این رو می‌توان این ادعا را داشت که امکان بروز این بیماری در افراد مسن به طور تقریبی وجود نخواهد داشت.

محل ایجاد

آنچه مسلم است امکان بروز سینوس پیلونیدال در نقاط مختلف بدن است که محل رویش مو می‌باشد. لذا شایع ترین محل ابتلا به کیست مویی در قسمت تحتانی ستون فقرات یا استخوان دنبالچه می باشد. کیست مویی در پایین کمر شایع ترین نوع این عارضه می‌باشد که به آن کیست مویی مقعدی هم گفته می شود.
همچنین در بیشتر موارد این بیماری در انتهای ستون فقرات (ناحیه ساکروکوکسیژیال) بروز می‌کند، این در حالی است که این بیماری هیچ ارتباطی با ستون فقرات یا کانال نخاعی ندارد.

نشانه‌ها و علائم کیست مویی

بدیهی است که بیماری کیست مویی در مراحل ابتدایی با هیچ نشانه ای همراه نیست، به شکلی که حتی شخص از وجود بیماری مطلع نخواهد بود.

بنابراین می‌توان این گونه اظهار داشت که در صورت عدم بروز عفونت به طور کلی این بیماری با هیچ علائمی همراه نخواهد بود و شاید تنها به هنگام لمس آن ناحیه، توده ای سفت قابل لمس باشد. این در حالی است که هنگام بروز عفونت علائم کیست مویی به شرح زیر خواهد بود:

  • ایجاد التهاب
  • ایجاد احساس درد
  • ایجاد قرمزی بر روی پوست
  • ایجاد حفره های زیر پوستی در فاصله بین دو باسن و یا کمی بالاتر از مقعد
  • تب و لرز
  • ترشح عفونت
  • احساس درد به هنگام نشستن: در این صورت می توان از بالشتک های مخصوص به هنگام نشستن استفاده نمود.

انواع کیست پیلونیدال

پرواضح است که این بیماری را نیز می‌توان مثل سایر بیماری های دیگر به دو دسته حاد و مزمن تقسیم بندی کرد.

  • حاد: در این مرحله از بیماری فرد هیچ عوارضی ندارد و شاید تنها به هنگام لمس ناحیه مورد نظر پی به وجود توده ای سفت و قابل لمس ببرد.
  • مزمن: در این مرحله از بیماری آبسه ایجاد شده و عفونت از کیست مویی خارج می‌شود و فرد دچار تورم، درد و تب و لرز خواهد شد.

اگر دچار آبسه همراه با درد، تورم، ترشح یا تب شده اید، باید در اسرع وقت به پزشک عمومی یا دکتر کیست مویی مراجعه کنید. اگر به پزشک عمومی مراجعه کنید، فوراً شما را به جراح عمومی ارجاع می‌دهد که با تخلیه ناحیه، کیست مویی را درمان می‌کند.


https://teletype.in/@darmanclinic/rtKsWr4pKA0

درمان کیست مویی با لیزر و عمل سرپایی — جراحی باز و بسته

https://analmedical.blogspot.com/2022/02/blog-post.html

کیست مویی یکی از انواع بیماری‌های مقعدی است، که موجب بروز کیست حاوی مو و عفونت در قسمت پایین کمر و آخرین بخش ستون فقرات می‌گردد. این کیست در اثر سایش پوست و برگشت مو به داخل ایجاد شده و همراه با درد و عفونت و ترشحات بد بو ظهور می‌کند. بهتر است درمان کیست مویی هر چه زودتر انجام شود چون با گذشت زمان وسعت عفونت این بیماری بیشتر می شود.

ما بصورت جداگانه به بررسی اینکه کیست مویی چیست و چرا به آن دچار می شویم؟ پرداخته ایم که در صورت تمایل می توانید به آن مراجعه کنید.

درمان کیست مویی بدون جراحی و با روش های خانگی و دارویی به جز کاهش موقت عفونت تاثیر دیگری نداشته و برای درمان قطعی نیاز به روش های تهاجمی تری نظیر لیزر و عمل جراحی است. در این بخش با قرار دادن فیلم جراحی کیست مویی و در ادامه مقایسه و بررسی این دو روش با یکدیگر کمک میکنیم تا راه مناسب را برای درمان بیماری خود انتخاب نمایید.

لیزر کیست مویی در کلینیک (مطب) تهران

درمان کیست مویی با لیزر و بدون جراحی، به عنوان جدیدترین متد درمان این عارضه به شمار می‌رود که با استقبال زیادی مواجه شده و تا کنون نتایج موفقیت آمیزی داشته است. در روش جراحی کیست مویی با لیزر که توسط دکتر یا پزشک متخصص انجام می‌شود، بوسیله اشعه لیزر برشی روی سینوس ایجاد می‌شود تا عفونت و زائده هایی که داخل آن تجمع پیدا کرده بطور کامل تخلیه شود. این جراحی بصورت سرپایی و در کلینیک یا مطب انجام می‌شود و تبحر پزشک و نوع دستگاه لیزر تاثیر زیادی در نتیجه این درمان خواهد داشت.

چندین کلینیک تخصصی برای درمان کیست مویی با لیزر در تهران وجود دارند که کلینیک پایتخت با سابقه بیش از پانزده سال یکی از این مراکز به شمار می‌رود و با بکارگیری پزشکان متخصص و پیشرفته ترین دستگاه های لیزر، آماده ارائه بهترین خدمات به بیماران می‌باشد.

چرا کلینیک پایتخت را برای درمان کیست مویی در تهران پیشنهاد می‌دهیم؟ این مرکز بصورت تخصصی در زمینه درمان بیماری های نشیمنگاه فعالیت می‌‌کند و تا کنون بیش از هزاران درمان موفق را در کارنامه خود داشته است.

همه عمل ها توسط دکتر علیرضا زارعی که از پزشکان با تجربه و ماهر در زمینه درمان کیست مویی هستند انجام می شود.

همچنین برای بیمارانی که قصد مراجعه از شهرهای دیگر برای درمان کیست مویی در تهران را دارند، شرایطی در نظر می گیریم که بتوانند در همان روز و بعد از عمل به شهر خود برگردند.

عمل کیست مویی به روش های قدیمی

عمل جراحی کیست مویی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود و نتایج و نحوه انجام آن با لیزر کاملا متفاوت است که در ادامه هر روش را بطور کامل شرح می‌دهیم:

جراحی باز کیست مویی

این روش معمولا تحت بیهوشی کامل یا بی حسی از کمر به پایین و در اتاق عمل انجام می شود. در جراحی باز بوسیله تیغ جراحی بافت درگیر بیماری و بخشی از بافت اطراف آن به طور کامل برش داده شده و تخلیه می شود.

محلی که برش داده شده، به همان شکل باقی می ماند تا بصورت خود به خود و از داخل ترمیم شود که حدودا چند هفته (حدود 2 ماه) تا بهبودی کامل زخم جراحی زمان لازم است. معمولا داخل این زخم با پانسمان پر می شود و باید طبق توصیه پزشک از زخم مراقبت کنید و شستشو و تعویض پانسمان را تا بهبودی کامل بطور مرتب انجام دهید.

احتمال عود مجدد بیماری در این روش پایین است اما در روزهای ابتدایی بعد از عمل شاهد ترشحاتی از محل جراحی خواهید بود که امری طبیعی است و نیاز به نگرانی نیست. اگر زخم در جراحی باز عفونت کند، به دلیل باز بودن محل جراحی چرک در زیر پوست باقی نمی ماند و تخلیه می شود.

اما تعویض پانسمان و شستشوی زخم معمولا باید توسط پزشک یا شخص دیگری برای بیمار انجام شود و دوره نقاهت در این روش طولانی است . ممکن است بیمار درد و ناراحتی بیشتری را در مقایسه با سایر روش ها تجربه کند.

جراحی به روش بسته

جراحی بست هم کاملا مشابه روش باز انجام می شوئد، با این تفاوت که محل کیست به شکل بیضی برش داده می شود. بعد از تخلیه کامل عفونت و قطعات مو، محل زخم با بخیه بسته می شود. احتمال عفونت محل جراحی یا عود کیست مویی در این روش بیشتر است و به همین دلیل باید از داروهای آنتی بیوتیک استفاده شود و بطور دقیق دستورات پزشک انجام شود.

به دلیل بسته شدن محل جراحی با بخیه، دوران نقاهت در این روش کوتاه تر است و بیمار در زمان کوتاه تری به روال عادی زندگی برمیگردد.